Taco opskrift


Den gode taco opskrift gør forskellen. Vi har samlet et par lækre og velsmagende opskrifter til hvordan du laver de perfekte tacos. Vi opdaterer siden løbende, hvorfor der vil komme flere opskrifter med tiden.


1. Tacos med braiserede svinekæber + mangosalsa
taco opskrift
Ingredienser:
  • 1 kilo svinekæber
  • 5 strips appelsinskal
  • 3 hvidløg
  • 1 stort løg skåret i strimler
  • 1 ¼ teske knust chiliflager
  • 1 kanelstang (helst mexicansk canela)
  • 1 laurbærblad
  • 1 ½ teske tør mexicansk oregano
  • 1 ½ teske kosher salt
  • 1 teske spidskommen
  • 16 majskorn tortillas

taco opskrift

Mangosalsa:

3 modne mangoer, terninger (se billeder)
1 medium rød paprika, hakket
½ kop hakkede rødløg
¼ kop pakket friske koriander blade, hakket

1 jalapeño, uden kerner og hakket
1 stor lime, juiced (ca. ¼ kop limejuice)
1 tsk salt til smag

I en serveringsskål kombineres de tilberedte mango, paprika, løg, koriander og jalapeño. Drys med saften af en lime og bland godt. Tilsmag med salt og peber. For bedst smag, lad salsa hvile i 10 minutter eller længere.


Forberedelse:

1. Trim fedt fra overfladen af kødet. Skær kød i 1-tommer terninger og sæt i en stor gryde. Tilsæt nok vand til at dække med 2-3 centimeter. Tilføj appelsinskiver, hvidløg, hakkede løg, chili flager, kanel, laurbærblade, oregano, salt og peber.

2. Bring vandet i kog og sænk derefter til en let simren. Skim noget af det skum, der dannes på overfladen. Lad kødet simre afdækket i 1 1/2 time, indtil svinekød er meget blødt. Tilsmag med salt, og fortsæt med at koge i ca 30 minutter, indtil vandet er fordampet.

3. Fjern laurbærsblade og kanelstang. Kødet er nu braiseret og du vil let kunne skille det af med en gaffel.